“Ecco beleefde zijn beste financiële jaar tot nu toe,” aldus het jaarrapport van het schoenenmerk. De winst viel dan ook hoger uit dan in eerste instantie voorspeld. Dankzij een groei van 8 procent kwam de winst voor belastingen neer op 183 miljoen euro. Vorig jaar rapporteerde het bedrijf nog een winstdaling.

Met een winst voor belastingen van 183 miljoen euro heeft Ecco Sko A/S weer het winstniveau van 2015 bereikt. Ecco behaalde een totale omzet 1,27 miljard euro het afgelopen jaar. “Ik ben blij om te zien hoe ons bedrijf hun verantwoordelijkheid heeft genomen en goede resultaten heeft opgeleverd in 2017,” aldus Steen Borgholm, CEO van Ecco in het jaarrapport. “We hebben opnieuw geïnvesteerd in de toekomst zonder de huidige resultaten uit het oog te verliezen."

Ecco behaalde met het schoenen segment het afgelopen boekjaar een omzet van 1,1 miljard euro. Accessoires behaalde een omzet van 44 miljoen euro en de lederen goederen rapporteerde een omzet van 114 miljoen euro. Overige inkomsten, een specificatie van dit segment is niet gegeven in het jaarrapport, brengt 8 miljoen euro op.

De EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) rapporteerde een omzet van 500 miljoen euro. Noord-Amerika behaalde een omzet van 248 miljoen euro en Asia-Pacific 405 miljoen euro.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN