• Home
  • Nieuws
  • Business
  • House of Shoes opnieuw failliet

House of Shoes opnieuw failliet

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse schoenenketen House of Shoes, met hoofdkantoor in Nieuwkuijk, is vanmiddag failliet verklaard. Olaf Poorthuis van Van Iersel Luchtman Advocaten is aangesteld als curator. Hij zal de failliete boedel beheren en de mogelijkheden voor een doorstart onderzoeken. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank Oost-Brabant bevestigd aan FashionUnited.nl.

De schoenenketen laat op Facebook en Twitter weten dat alle filialen en de webshop vandaag wegens omstandigheden gesloten zijn. Het bedrijf heeft 27 winkels, verspreid door Nederland.

House of Shoes voor tweede keer over de kop

Het is niet voor het eerst dat House of Shoes in de problemen is. In oktober 2012 ging het bedrijf ook failliet. Toen had de schoenenketen 41 winkels. In januari 2013 maakte het bedrijf een doorstart met 22 filialen.

House of Shoes werd 108 jaar geleden opgericht als fabrikant van kinderschoenen. Al snel volgden schoenenwinkels door heel Nederland. In 2011 werd House of Shoes door consumenten nog verkozen tot de beste schoenenwinkel van Nederland, bij de ING Retail Jaarprijs. Het bedrijf scoorde toen hoog op de onderdelen: klantvriendelijkheid, service, sfeer en prijsniveau.

Schoenenreus heeft uitstel van betaling aangevraagd

House of Shoes is niet de enige schoenenketen die het moeilijk heeft. Vandaag vroeg ook Schoenenreus surseance van betaling aan. Deze keten ging net als House of Shoes al eerder failliet: in januari 2013.

Eerder deze maand werd de Nederlandse schoenenketen Taft door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De curator van Taft, Kees van den End van Levenbach Advocaten, denkt dat het faillissement komt door de toegenomen concurrentie in de schoenenbranche. "Veel modeketens hebben inmiddels een schoenenlijn, waardoor er meer aanbieders zijn. Ook de concurrentie op internet heeft meegespeeld," zei hij onlangs tegen FashionUnited.nl.

Faillissement
hos
House of Shoes