• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay in het rood, omzet stijgt in Q2

Hudson’s Bay in het rood, omzet stijgt in Q2

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Hudson’s Bay rapporteerde voor het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een verlies, maar zag de omzet met maar liefst 60 procent stijgen dankzij uitbreiding in Europa en de overname van online retailer Gilt Groupe. Het bedrijf is van plan ruim 20 winkels in Nederland te openen.

Het nettoverlies bedroeg 142 miljoen Canadese dollar (98,5 miljoen euro), of 78 cent per aandeel, vergeleken met een winst van 59 miljoen Canadese dollar (40,9 miljoen euro), of 28 cent, een jaar geleden. Tot het resultaat van vorig jaar wordt een brutowinst gerekend die gerelateerd is aan gezamenlijke ondernemingen met Simon Property Group en RioCan Real Estate Invesment Trust.

De retailomzet steeg met name dankzij de opbrengst van Hudson’s Bay Europa en Gilt met 60 procent naar 3,25 miljard Canadese dollar (2,25 miljard euro).

De brutomarge steeg van 39,5 procent naar 41,5 procent, dankzij de Europese uitbreiding van het bedrijf en een herstel van de Saks Off 5th outletwinkels. Minder kortingen bij deze winkels leverden een herstel van de winst op, maar kostten het bedrijf wel de nodige omzet, aldus Hudson’s Bay.

Hudson's Bay omzet stijgt 60 procent dankzij uitbreiding in Europa

In het eerste halfjaar steeg de retailomzet met 59,5 procent naar 6,5 miljard Canadese dollar dankzij de overname van Gilt en de uitbreiding in Europa. De vergelijkbare omzet steeg met 3,2 procent, terwijl de vergelijkbare omzet uit digitale verkoop met bijna 87 procent steeg. Bij constante wisselkoersen steeg deze met 5,5 procent.

De bruto winstmarge steeg als een percentage van de omzet met 41,7 procent, en was voornamelijk te danken aan de toevoeging van HBC Europa.

Het nettoverlies bedroeg in het eerste halfjaar 239 miljoen Canadese dollar, tegenover een nettowinst van 10 miljoen Canadese dollar een jaar geleden. Zonder de bruto winst gerelateerd aan de gezamenlijke ondernemingen van vorig jaar, bedroeg het nettoverlies 213 miljoen Canadese dollar, vergeleken met een verlies van 89 miljoen Canadese dollar vorig jaar

Het Canadese bedrijf, dat naast de gelijknamige warenhuizen en Saks Off 5th ook eigenaar is van de Lord & Taylor keten in de Verenigde Staten, verwacht als gevolg van het ongunstige retailklimaat echter een bruto jaarwinst dat aan de lage kant van de eerdere prognose van 800 miljoen tot 950 miljoen Canadese dollar valt. De groep verwacht een jaaromzet van 14,9 tot 15,9 miljard Canadese dollar.

Foto: Hudson’s Bay/Facebook

Hudson's Bay