Hudson’s Bay gaat 1 miljard investeren in Europese warenhuizen

Het Canadese bedrijf Hudson’s Bay gaat grote bedragen in de Europese warenhuizen pompen. Er zal zo’n 1 miljard euro worden geïnvesteerd in modewarenhuizen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Dat meldt Retaildetail op basis van uitspraken van Olivier Van den Bossche, topman van Galeria Kaufhof.

De Canadese groep gaat het bedrag investeren in ‘uitbreiding en verdieping van de Europese modehuizen’. Hudson’s Bay nam op 1 oktober 2015 het Duitse Galeria Kaufhof over, evenals de Belgische keten Galeria Inno en Sportarena. De overnames vonden plaats op basis van een ondernemingswaarde van 2,5 miljoen euro.

Het is niet precies hoe het bedrag verdeeld zou worden, maar eerder werd al bekend dat het Canadese bedrijf zo’n 300 miljoen euro gaat investeren in de nieuw te openen Nederlandse filialen van Hudson’s Bay. De Canadese warenhuisketen is van plan de komende twee jaar ongeveer twintig warenhuizen te openen in Nederland met zijn formules Hudson’s Bay en Saks Off 5th. Met de komst van Hudson’s Bay naar Nederland verwacht het bedrijf in totaal zo’n 5000 banen te creëren. Het eerste Nederlandse filiaal wordt een Hudson’s Bay flagshipstore aan het Rokin in Amsterdam, in het pand waar het luxe warenhuis Haussman aanvankelijk van plan was zich te vestigen.

Hudson’s Bay heeft in de Verenigde Staten al verschillende warenhuizen onder zijn hoede: Saks Fifth Avenue, Saks Off 5th, Hudson’s Bay, Lord & Taylor,Gilt, Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters.

Beeld: Hudson’s Bay

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN