Hugo Boss AG is druk aan het herstructureren en heeft in het derde kwartaal de omzet gelijk weten te houden. Bij een gelijk aantal winkels steeg de omzet met 3 procent, aldus het kwartaalverslag.

“Een uitdagende markt zorgde ervoor dat het derde kwartaal niet makkelijk was. Zeker de lange en warme zomer in Europa was te merken in onze resultaten, aldus CEO Mark Langer van Hugo Boss AG in het bericht. “We verwachten een sterke groei in omzet en winst in het vierde kwartaal. Daarom zijn we zeker dat we onze doelen voor het gehele jaar zullen behalen. Daarom jagen we onze strategische initiatieven ook na en ben ik ervan overtuigd dat we naar langdurige winstgevende groei terug zullen gaan het aankomende jaar.”

Het bedrijf behaalde een omzet van 710 miljoen euro in het derde kwartaal. Flinke groei in Amerika en Azië compenseerde de afname in Europa. De eigen retail liet een omzetstijging van 3 procent zien en online steeg de omzet met 38 procent. In de groothandel nam de omzet licht af, maar Hugo Boss AG noemt hier geen concrete cijfers.

Hugo Boss AG ziet de resultaten van het derde kwartaal als een bevestiging van de verwachting van het gehele boekjaar. De groep verwacht een EBITDA tussen de -2 en +2 procent aan het einde van het financiële jaar.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN