Peak Performance wisselt van eigenaar. Het merk is door IC Group verkocht aan Amer Sports Corporation voor 1,9 miljard Deense kronen (254 miljoen euro), zo blijkt uit een persbericht.

“De directie heeft Peak Performance strategisch onderzocht de afgelopen zes maanden. Het doel van dit proces was om te bepalen of de IC Group - gedeeltelijk of in zijn geheel - de beste eigenaar is voor Peak Performance in de toekomst,” aldus het persbericht. “Met de overeenkomst om Peak Performance te verkopen aan Amer Sports Corporation, is dit proces nu afgerond.” Het Zweedse outdoormerk Peak Performance werd in 1998 aangekocht door Carli Gry, dat in 2011 fuseerde met de InWear Group tot IC Group.

“Het is een lang en nauwkeurig proces geweest met veel enthousiaste en gekwalificeerde kopers die de optimale voorwaarden voor de verkoop van Peak Performance aanboden,” aldus Peter Thorsen, directievoorzitter van de IC Group in de statement. “We hebben niet alleen de juiste prijs weten te onderhandelen voor onze aandeelhouders, maar we hebben ook de goede nieuwe eigenaar weten te identificeren voor de lange termijn. Een eigenaar die de vaardigheden, capaciteit en bronnen heeft om de Peak Performance strategie te versnellen zodat het merk de internationale potentie kan benutten zoals wij geloven dat het verdient.”

Amer Sports Corporation is gespecialiseerd op sportproducten die resultaten verbeteren. De groep heeft onder andere de merken Salomon, Wilson, Mavic, Suunto en Precor in het portfolio.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN