• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Imps & Elfs overgenomen door Noppies

Imps & Elfs overgenomen door Noppies

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het moederbedrijf van zwangerschapsmodemerk Noppies, 9M, heeft kindermerk Imps & Elfs overgenomen. Door de overname willen de merken ‘hun posities in de markten voor kinderkleding en zwangerschapsmode versterken’. Dat hebben de merken bekendgemaakt.

9M neemt alle aandelen van Imps & Elfs over. Volgens Noppies en Imps & Elfs leidt de overname tot een samenwerking met ‘sterkere merken, betere service naar klanten, geografische expansie en efficiëntere operationele processen’.

Anne-Gien Haan, CEO van Noppies, zegt in een statement: “Imps & Elfs is een sterk en innoverend merk dat in een periode van twintig jaar een stevige positie opgebouwd heeft met kinderkleding in het premium segment van de markt. Wij zijn erg blij met deze krachtenbundeling. Wij zijn ervan overtuigd dat onze bedrijven elkaar versterken en dat wij met elkaar kunnen zorgen voor een versnelde groei.” Volgens Haan leidt de overname tot ‘meer investeringen in merken, ontwikkeling van toonaangevende collecties, kwaliteit, logistieke processen en maatschappelijk verantwoord ondernemen’. “In combinatie met Imps & Elfs ontstaat een duidelijker merkenportfolio en kunnen we onze consumenten en klanten beter bedienen,” aldus Haan.

Fons Cohen, oprichter en CEO van Imps & Elfs, stelt dat de overname ‘een belangrijke stap voorwaarts is. “Noppies heeft een sterke positie in de markt voor zwangerschaps- en kinderkleding onder de bekende merken Noppies en Supermom. Wij zijn ervan overtuigd dat Imps & Elfs zal profiteren van de schaalvoordelen die Noppies biedt op het gebied van multi-channel verkoop, inkoop en operationele processen,” zegt hij. “Samen kunnen we bouwen aan een versterking van onze merken, een uitbreiding van onze service en een betere samenwerking met onze internationale klanten.”

Moederbedrijf Noppies neemt Imps & Elfs over

Het moederbedrijf 9M, is een participatie van investeringsfonds Vendis Capital, die Noppies in juni 2016 overnam. Noppies-CEO Maarten Millenaar trok zich bij de overname terug en werd vervangen worden door Anne-Gien Haan. Vendis liet weten dat Haan het merk ‘naar de volgende groeifase zou leiden’.

Vincent Braams, partner van Vendis Capital, liet destijds weten: “De overname van Noppies illustreert onze beleggingsstrategie perfect; het is een toonaangevend merk in een aantrekkelijke nichemarkt, goed gepositioneerd voor verdere groei. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en zijn uitermate blij Noppies als nieuw lid van de Vendis-familie van consumentenbedrijven te mogen verwelkomen.”

Vendis Capital is een onafhankelijk private equity fonds dat zich ‘volledig toespitst op middelgrote ondernemingen in de Europese consumentensector die goed gepositioneerd zijn voor het creëren van meerwaarde door groei of transformatie’. Vendis Capital heeft naast 9M nog 10 andere participaties in zijn portfolio waaronder Humanoid, Ferm Living en Petrol Industries.

Noppies, met een hoofdkantoor in Lelystad, ontwikkelt en verkoopt gespecialiseerde zwangerschaps- en babykleding onder de bekende merken Noppies en Supermom. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Norbert Mutsaerts. Hij stelde de visie dat zwangere vrouwen zich modieus en praktisch willen kleden tijdens hun zwangerschap voorop. Noppies wordt nu in heel Europa verkocht. De belangrijkste markten zijn de Benelux, Frankrijk, Spanje en Canada.

Imps & Elfs werd in 1997 opgericht door Fons Cohen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en verkoopt en ontwikkelt duurzaam gefabriceerde kinderkleding van natuurlijke katoen. Sociaal verantwoord ondernemen staat voorop bij Imps & Elfs.

Beeld: Noppies, Imps & Elfs

IMPS&ELFS
Noppies