• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Infographic serie - de belangrijkste modecijfers over denim

Infographic serie - de belangrijkste modecijfers over denim

Door FashionUnited

26 sep. 2016

Business

De wereldwijde modeindustrie is een leading industrie, die bekend staat om zijn grote spelers als Inditex, LVMH, H&M en Nike. De internationale kledingmarkt is op dit moment zo’n 3 biljoen dollar waard. De denimindustrie is een belangrijke sector. In aanloop van FashionUnited's focus op denim in de maand oktober, nemen we in het zevende deel van de statistieken infographic serie de denimindustrie onder de loep.

Wil je meer weten over de basics van denim, bijvoorbeeld over indigo en de wassingen van jeans? Lees dan onze spoedcursus Denim for dummies . Hier lees je ook de definitie van Japanese Denim, Selvedge Jeans en Raw denim.

Dit is de zevende aflevering van een nieuwe serie, gebaseerd op de modestatistiekpagina’s, die een product zijn van FashionUnited Business Intelligence. Deze pagina’s bevatten data van nationale markten over kleding en schoenen, feiten en marktwaardes van de grootste modebedrijven en statistieken over arbeidsplaatsen in de mode-industrie. Heb je interesse in meer data over de denim-industrie, neem dan contact op via BI@fashionunited.com.

De Infographic Serie over de modestatistieken bestaat uit 10 afleveringen waarin 10 verschillende landen worden belicht. De achtste aflevering wordt gepubliceerd op maandag 10 oktober op Fashionunited.nl en Fashionunited.be. Om de week wordt er een aflevering gepubliceerd. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.