• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Infographic serie: de belangrijkste modecijfers over fashion weeks

Infographic serie: de belangrijkste modecijfers over fashion weeks

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De mode-industrie volgt al jaren de traditionele modecyclus; de seizoensgebonden kalender voor het produceren van de nieuwste collecties. Maar met de opkomst van nieuwe businessmodellen, zoals het fast fashion model, klimaatveranderingen en de toenemende vraag vanuit de consument, kiezen steeds meer retailers en merken ervoor om dit statische systeem te doorbreken en hun eigen format te volgen. De liefde voor modetrends en vernieuwing blijft echter nog steeds de kern van iedere modeweek. Daarom neemt FashionUnited met de negende aflevering van de Infographic Serie een kijkje in de presentaties van deze nieuwe trends tijdens de tweejaarlijkse modeweken wereldwijd. Nu de lente-/zomercollecties 2017 getoond zijn, presenteert FashionUnited de belangrijkste modecijfers over fashion weeks. Bekijk onze infographic en kom meer te weten over het inkomen van de belangrijkste modeweken, de geschiedenis, het aantal opblaasbare bananen tijdens London Fashion Week en nog veel meer.

Dit is de negende aflevering van een nieuwe serie, gebaseerd op de modestatistiekpagina’s, die een product zijn van FashionUnited Business Intelligence. Deze pagina’s bevatten data van nationale markten over kleding en schoenen, feiten en marktwaardes van de grootste modebedrijven en statistieken over arbeidsplaatsen in de mode-industrie. Heb je interesse in meer data over de verschillende internationale fashion weeks, neem dan contact op via BI@fashionunited.com.

De Infographic Serie over de modestatistieken bestaat uit 10 afleveringen waarin 10 verschillende landen worden belicht. De tiende aflevering wordt gepubliceerd op maandag 7 november op Fashionunited.nl en Fashionunited.be. Om de week wordt er een aflevering gepubliceerd. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, London, Milaan en Parijs voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

fashion industry statistics
Fashion Week
infographic serie
WOMENSWEARCATWALKSEASON