• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Insolventie-regen in Duitsland: Nu ook Ahlers AG insolvent

Insolventie-regen in Duitsland: Nu ook Ahlers AG insolvent

Door Ole Spötter

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Ahlers AG

De ene na de andere insolventie wordt in Duitsland gemeld. Op maandagochtend maakt modegroep Ahlers AG bekend een insolventieprocedure te zijn gestart bij de lokale rechtbank van Bielefeld. Er zijn ook aanvragen ingediend voor de zeven dochterondernemingen: Ahlers P.C. GmbH, Ahlers Retail Gmbh, Ahlers Zentralverwaltung GmbH, Ahlers Vertrieb GmbH, Pionier Berufskleidung GmbH, Pionier Jeans-Bekleidung GmbH en Baldessarini GmbH. Andere dochterondernemingen van Ahlers AG zijn op dit moment niet getroffen.

Reden voor de insolventieprocedures zijn de bedrijfsresultaten die onder de verwachting zijn geëindigd. De resultaten werden beïnvloed door de ‘extreem ongunstige marktomstandigheden’ en de gevolgen hiervan voor de liquiditeit van het bedrijf.

"Door het grote prestatieprogramma dat aan het begin van het boekjaar 2020/2021 werd gelanceerd, hebben we onze merken strategisch ontwikkeld, de kosten verlaagd en de interne efficiëntie verhoogd. De behaalde successen worden echter tenietgedaan door het huidige marktklimaat", aldus CEO van de Duitse modegroep Stella Ahlers, in het bericht.

Ahlers AG insolvent - Duitse insolventie-golf zet door

Net als kledingleverancier Gerry Weber, die vorige week het faillissement van zijn Duitse winkeldochter aankondigde, noemde Ahlers de nasleep van de pandemie, de terughoudendheid van de consument en de inflatie als oorzaak van de veranderde marktomgeving. "Ahlers heeft echter sterke merken, gegroeide kerncompetenties en een efficiënte organisatie. Hierdoor heb ik vertrouwen in de toekomstmogelijkheden voor ons bedrijf", zei ze.

De rechtbank heeft nog geen tijdelijke curator aangesteld, maar Ahlers verwacht dat dit spoedig zal gebeuren. De bedrijfsactiviteiten zullen voorlopig in het hele concern worden voortgezet, aldus het bedrijf uit Herford.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited DE. Vertaling en bewerking naar het Nederlands door Caitlyn Terra.

Lees ook:
Gerry Weber gaat groots herstructureren, vraagt insolventieprocedure aan voor Duitse tak
Ahlers
Ahlers AG
Baldessarini