• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Intellectueel eigendom: Amerikaanse modegroep Vince rondt deal af met Authentic Brands Group

Intellectueel eigendom: Amerikaanse modegroep Vince rondt deal af met Authentic Brands Group

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Vince SS21, via Launchmetrics Spotlight.

Authentic Brands Group heeft met succes de overname van het intellectuele eigendom van het luxe lifestyle-merk Vince Holding Corp. afgerond, resulterend in de oprichting van een nieuw dochterbedrijf, genaamd ABG Vince. Dat meldt de Amerikaanse groep ABG in een persbericht.

Van de dochteronderneming heeft ABG een meerderheidsbelang van 75 procent, Vince Holding Corp. behoudt het eigendom van 25 procent. Voor de aankoop betaalt ABG 76,5 miljoen dollar (69,4 miljoen euro). Vince Holding Corp. meldt het geld te gebruiken om de eigen liquiditeit te verbeteren, werkkapitaal te verhogen en meerdere leningen waaronder één van 27,7 miljoen dollar (25,1 miljoen euro) af te lossen.

Aan het einde van 2022 meldde Vince Holding Corp. nog dat het bedrijf verlies van 5,2 miljoen dollar (4,9 miljoen euro) maakte in het derde kwartaal. Dit verlies heeft onder andere te maken met de sluiting van het merk Rebecca Taylor, dat in september 2022 werd aangekondigd. Vince Holding Corp. gaf toen aan zich te focussen op het merk Vince.

Authentic Brands Group
Vince Holding Corp.