• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Interesse voor doorstart Noord-Europese retailtak Scotch & Soda, ‘maar niet vreselijk veel’

Interesse voor doorstart Noord-Europese retailtak Scotch & Soda, ‘maar niet vreselijk veel’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Scotch & Soda

Al diverse partijen hebben zich gemeld voor een eventuele doorstart van de Noord-Europese retailtak van Scotch & Soda. Eerder deze week gingen S&S Europe en S&S Europe Holdco failliet. Deze bv’s waren verantwoordelijk voor de retailactiviteiten in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. De wholesaleactiviteiten vallen buiten het faillissement.

Curator Michel Moeijes zegt tegen nieuwsbureau ANP dat er een aantal partijen zijn, ‘maar niet vreselijk veel’. Meer informatie over de hoeveelheid geïnteresseerden en welke bedrijven dit zijn, wordt niet genoemd. Moeijes heeft hoop dat de doorstart van de retailactiviteiten volgende week rond is. Onder de failliete retailactiviteiten vallen in totaal 92 winkels en 721 medewerkers.

De retailtak zou last hebben van logistieke problemen na de doorstart van Scotch & Soda in 2023. Het merk werd gered door Bluestar Alliance en bracht de diverse Europese activiteiten onder bij andere bv’s. S&S Europe bleef verlies maken, aldus het statement van het bedrijf zelf.

Scotch & Soda