• Home
  • Nieuws
  • Business
  • JD Sports noteert omzetgroei in Q2

JD Sports noteert omzetgroei in Q2

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

JD Sports noteert omzetgroei in Q2 Credits: Daniel Gual/URW

JD Sports Fashion Plc heeft een sterk tweede kwartaal. Het bedrijf behaalt een omzetgroei van 8,3 procent voor de periode van 13 weken tot en met 3 augustus 2024. De regio’s Noord-Amerika en Europa presteren het sterkst.

"De verbetering van de kwartaal-op-kwartaalhandel wordt voornamelijk veroorzaakt door de kracht van ons multi-brand bedrijfsmodel en zwakkere vergelijkingscijfers met het voorgaande jaar," aldus de groep. Eerder had JD Sports te maken met "voorzichtiger consumentenbestedingen," hogere operationele kosten en faillissementen bij dochterbedrijven, waaronder de Nederlandse ketens Sprinter, Aktiesport en Perry Sport.

CEO Régis Schultz uit zijn tevredenheid over het tweede kwartaal van 2024. Hij spreekt van een “sterk en wendbaar multi-brand model” en benadrukt de flexibiliteit van de merken in het portfolio van JD Sports.

Daarnaast voltooit JD Sports net voor het einde van de periode de overname van sportmoderivaal Hibbett, Inc., wat volgens de CEO de positie van het bedrijf op de Amerikaanse markt verder versterkt.

JD Sports
JD Sports Fashion
JD Sports Fashion PLC