• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kabinet trekt 56 miljoen euro uit om te zorgen dat bedrijven energie besparen

Kabinet trekt 56 miljoen euro uit om te zorgen dat bedrijven energie besparen

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De energiecentrale in de Eemshaven. Beeld: Unsplash

Het kabinet maakt voor de komende vier jaar 56 miljoen euro beschikbaar om Nederlandse bedrijven aan de energiebesparingsplicht te houden. Dat is te lezen in een nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.

De energiebesparingsplicht maakt het voor bedrijven en instellingen met een energiegebruik van 50.000kwh aan elektriciteit of 25.000 kubieke meter aan aardgas verplicht om zo veel mogelijk energiebesparende maatregelen te nemen. Daarvoor is flink veel handhaving nodig: dat gebeurt door omgevingsdiensten, die hiervoor nu meer bevoegdheid en meer geld krijgen.

Daarnaast wordt door de overheid ook de lijst met erkende energiebesparende maatregelen geactualiseerd. Als onderdeel van de campagne ‘Zet ook de knop om’, zijn speciale adviezen ontwikkeld voor de zomerperiode. Voor kleine ondernemers is er op de campagnewebsite een adviestool te vinden waarop ondernemers kunnen zien welke mogelijkheden en plichten zij hebben om hun bedrijf te verduurzamen, en van welke subsidies ze eventueel gebruik kunnen maken.

Duurzaamheid