• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kans op doorstart innovatief badmodemerk Sea’sons aanwezig

Kans op doorstart innovatief badmodemerk Sea’sons aanwezig

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sea'sons, SS22, eigendom van het merk.

Er zit een kans in dat badmodemerk Sea’sons wordt gered uit het faillissement. Zo’n acht partijen toonden interesse in de onderneming, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag. De curator heeft deze partijen van biedingsvoorwaarden en een geheimhoudersovereenkomst voorzien.

De curator heeft ondertussen van twee partijen biedingen ontvangen, zo staat in het verslag.

Sea’sons werd op 5 februari failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. Het bedrijf telde toen drie werknemers. Het bestuur van het bedrijf gaf aan dat ‘de baten niet langer toereikend waren’ om de financiële verplichtingen na te komen, ondanks dat het bestuur zich inzette om de bedrijfsvoering te optimaliseren en de kosten te reduceren.

Het badmodemerk had een aantal goede zomers achter de rug, waardoor de omzet flink groeide. Echter zag het bedrijf de omzet ook sterk afnemen in de afgelopen twee jaar tijd, waarbij ook het dicht blijven van de fysieke winkels tijdens de coronacrisis een rol speelden. Dit heeft volgens de curator sterk bijgedragen aan de afname van inkomsten en winstgevendheid. “Daar komt bij dat de accumulatie van schulden, inclusief leningen en openstaande verplichtingen aan crediteuren de financiële last van Sea’sons B.V. heeft verzwaard”, aldus de curator.

Faillissement
SEA'SONS