Kate Spade laat een mode-imperium na aan de betaalbare luxemodewereld. De ontwerpster overleed op dinsdag 5 juni op 55-jarige leeftijd.

Kate Brosnahan, beter bekend als Kate Spade heeft in ruim twintig jaar tijd haar passie voor eigenzinnige, leuke handtassen laten uitgroeien tot dynamisch modelabel, dat uiteindelijk een internationale onderneming werd, goed voor zo'n 2,4 miljard dollar (omgerekend ruim 2 miljard euro) aldus Forbes.

De eerste Kate Spade collectie werd gelanceerd in de vroege jaren 90, maar het duurde een aantal jaar voordat het bedrijf echt van de grond kwam. Nadat Barney's New York en Fred Segal klanten waren, gingen grote warenhuisketens zoals Saks Fifth Avenue en Neiman Marcus Kate Spade handtassen verkopen in hun winkels in de Verenigde Staten.

Kate Spade: het familiebedrijf dat uitgroeide tot internationale modezaak.

Aan het eind van het decennium, verkochten Kate Spade en haar man en zakenpartner Andy, 56 procent van hun bedrijf aan Neiman Marcus voor meer dan 30 miljoen dollar. In het nieuwe millennium breidde het modemerk zijn assortiment uit met schoenen, kleding en andere accessoires. De modeontwerper betrad de mannen accessoires markt met de lancering van zustermerk Jack Spade, met de focus op mannentassen.

Nadat de overgebleven aandelen in het bedrijf ook aan Neiman Marcus werd verkocht, verlieten de Spades het bedrijf in 2007. Het merk worstelde om te groeien. In 2006 kwam het merk in nieuwe handen, toen de chique warenhuis leverancier het label verkocht aan Liz Claiborne Inc. voor 124 miljoen dollar.

Daarna volgde een deal die de modeindustrie op zijn grondvesten deed schudden: Coach Inc - nu Tapestry Inc. - kocht Kate Spade voor een 2.4 miljard dollar (2,2 miljard euro) deal.

Kate Spade heeft 140 winkels in de Verenigde Staten, met een groeiende internationale aanwezigheid.

Julia Curry, een woordvoerder van Kate Spade heeft laten weten dat "Kate vreselijk gemist zal worden" en "onze gedachten zijn bij Andy en de hele Spade familie."

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited.uk. Vertaling en bewerking: Esmée Blaazer.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN