• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kering merken doneren aan Australië

Kering merken doneren aan Australië

Door Danielle Wightman-Stone

9 jan 2020

Luxe-conglomeraat Kering heeft aangekondigd dat de merken van de groep samenwerken om in totaal 1 miljoen Australische dollars (omgerekend zo'n 617.600 euro) te doneren als een onmiddellijke bijdrage aan "ondersteuning van de inspanningen van het Australische volk om de bosbranden te bestrijden".

De donatie van Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, Dodo, Qeelin, Ulysse Nardin en Girard-Perregaux, zal worden verstrekt aan de "meest geschikte lokale organisaties" geselecteerd door duurzaamheidsexperts van de groep.

Kering voegt in het korte persbericht van 8 januari toe dat aanvullende acties uit solidariteit voor de Australische bevolking zullen worden ondernomen door verschillende merken, maar specificeert niet welke initiatieven dat zijn.

Op langere termijn is Kering ook van plan deel te nemen aan toekomstige herbebossings- en biodiversiteitsprogramma's.

Australië vecht sinds september tegen bosbranden. Door de brand zijn ten minste 25 mensen en miljoenen dieren omgekomen. Ook zijn duizenden mensen dakloos.

Modegroep PVH Corp kondigde gisteren aan 100.000 Australische dollar (61.700 euro) te doneren aan de Australian Red Cross Disaster and Recovery Fund.

Australie
bosbranden
KERING