• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kinderkleding Groep B.V. getroffen door tegenvallende omzetten en lage winstmarges

Kinderkleding Groep B.V. getroffen door tegenvallende omzetten en lage winstmarges

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Beeld: Unsplash

Er is meer duidelijkheid over het faillissement van Kinderkleding Groep BV.: Het faillissement komt na ‘tegenvallende omzetten’ en ‘lage winstmarges’, zo schrijft het advocatenkantoor MannaertsAppels op LinkedIn.

Na de tegenvallende omzetten en lage winstmarges, volgde de aankondiging van de bank dat het krediet zou worden ingetrokken. Het lot van de kledingketen was nu bezegeld, schrijft het advocatenbureau. De oorzaak van het faillissement betreft een verklaring van het bestuur van het bedrijf. De curator doet nader onderzoek naar de oorzaak.

In de eerste fase van het faillissement zal de curator voornamelijk de aandacht leggen op het verkrijgen van een goed beeld van de failliete boedel en de verkoop van bedrijfsonderdelen, aldus het bericht.

“De curator inventariseert momenteel de failliete boedel, waaronder de resterende voorraad. Die voorraad zal, net als andere bedrijfsonderdelen, moeten worden verkocht. In dat kader heeft hij overleg met de bestuurders en belanghebbenden.”

Ook kijkt de curator naar de mogelijkheid tot een doorstart, waarbij ‘zoveel mogelijk werkgelegenheid wordt behouden voor de ongeveer 35 personeelsleden’. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden bij de curator.

kinderkleding groep