• Home
  • Nieuws
  • Business
  • King Louie overgenomen door Karmijn Kapitaal

King Louie overgenomen door Karmijn Kapitaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Karmijn Kapitaal heeft een meerderheidsbelang genomen in Exota BV, het bedrijf achter modemerk King Louie. Dit maken beide bedrijven bekend in een persbericht.

“We hebben er groot vertrouwen in dat het huidige managementteam samen met Karmijn het merk internationaal verder op de kaart zal gaan zetten,” aldus oprichters Ann Berlips en George Cramer in het bericht. Beiden zullen aanblijven als design adviseurs. Het managementteam zal bestaan uit commercieel directeur Jeroen Dijkema en financieel directeur Nica de Bloeme.

Karmijn Kapitaal neemt meerderheidsbelang King Louie

Meike Scheffer van Karmijn Kapitaal: “Wij zijn onder de indruk van de constante groei die King Louie laat zien. We denken dat er nog veel kansen liggen in de nichemarkt van de vintage inspired kleding en willen daar graag onze bijdrage aan leveren.” King Louie is volgens het persbericht de afgelopen jaren met 50 procent gegroeid en wordt inmiddels bij 1000 retailers in Europa te koop. “Karmijn stapt nu in om deze groei te bestendigen.” Het investeringsbedrijf, opgericht door drie vrouwen Désirée van Boxtel, Hadewych Cels en Cilian Jansen Verplanke, investeerde eerder ook al in Fred de la Bretonière en Marlies Dekkers. Destijds in 2014 zei een van de oprichters, Désirée van Boxtel tegen FashionUnited, dat het investeringsbedrijf ‘even geen modebedrijven meer over zou nemen’.

In 1984 werd King Louie, een modemerk geïnspireerd door vintage, opgericht door Ann Berlips en George Cramer. Het duo verkocht al langere tijd vintage-kleding, maar toen de vraag naar een zwarte coltrui bleef stijgen besloten ze het model zelf te gaan produceren, a ldus Cramer en Berlips in Volkskrant Magazine. Steeds meer eigen ontwerpen volgden waaronder de welbekende King Louie-stretchjurk in alle denkbare patronen en kleuren. Het merk heeft twee eigen Exota winkels in Amsterdam in de Negen Straatjes, maar is ook in diverse landen online te koop. De belangrijkste markten van het merk zijn Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië aldus het bedrijf.

Beeld: Oprichters Karmijn Kapitaal

exota
karmijn kapitaal
KING LOUIE