Kledingketen Bonmarché is insolvent

De Britse kledingketen Bonmarché is insolvent. Dat melden diverse media, waaronder The Guardian. Bijna 2.900 banen zijn in gevaar, aldus het Britse dagblad.

De moeilijkheden bij Bonmarché, dat kleding biedt voor vrouwen boven de vijftig, zijn ontstaan vanwege “een aanhoudende periode van uitdagende marktomstandigheden en een cashflowdruk”. Beheerders zijn aangesteld om te kijken naar mogelijkheden voor de toekomst. Zij geloven dat er interesse is voor een overname van de keten, schrijft de krant. In de tussentijd blijven de 318 winkels van de retailer open. Er zijn vooralsnog geen ontslagen gevallen.

Bonmarché werd in 1982 opgericht in Wakefield, Groot-Brittannië. Het is de tweede keer dat de moderetailer insolvent is. In 2012 werd de retailer gered door investeerder Sun Capital Partners. Een meerderheidsbelang in Bonmarché is in handen van zakenman Philip Day, die ook eigenaar is van fast fashion-keten Peacocks.

Bonmarché is de zoveelste Britse retailer in de problemen is geraakt de afgelopen maanden. Zo werd Karen Millen insolvent verklaard. Daarnaast moesten Marks & Spencers en New Look meerdere winkels sluiten vanwege aanhoudende problemen.

Beeld: Bonmarché webwinkel screenshot

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN