• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Krimpende omzet bij Gucci drukt opnieuw op Kering’s resultaten in eerste kwartaal

Krimpende omzet bij Gucci drukt opnieuw op Kering’s resultaten in eerste kwartaal

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gucci's flagshipstore in Seúl (Zuid-Korea). Credits: Gucci.

Kering blijft financieel onder druk staan. Het moederbedrijf van onder meer Gucci, Yves Saint Laurent en Bottega Veneta verwacht een omzetdaling van tien procent in het eerste kwartaal van 2024, zo maakt het modeconglomeraat bekend in voorlopige kwartaalresultaten.

De verwachte omzetdaling wijt Kering voornamelijk aan een grote omzetkrimp bij Gucci. Het luxe merk ziet vooral in Pacific-Azië zijn omzet hard teruglopen. Er wordt verwacht dat Gucci’s omzet met 20 procent zal dalen in het eerste kwartaal van 2024.

Gucci heeft het al langer zwaar. Kering gaf in het jaarverslag van 2023 aan dat Gucci een opknapbeurt krijgt, omdat de resultaten blijven tegenvallen. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van ‘de unieke mix van vakmanschap, Italiaans erfgoed en moderniteit die het iconische modehuis kenmerkt’, zo schreef François-Henri Pinault, voorzitter en Chief Executive Officer van Kering.

Kering deelt verder dat Gucci’s nieuwe collectie ‘Ancora’ in ieder geval positief wordt ontvangen. De collectie is sinds half februari verkrijgbaar in geselecteerde Gucci-winkels en de beschikbaarheid wordt de komende maanden geleidelijk opgevoerd.

Gucci
Kering