• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Kwart retailers maakt zich geen zorgen over continuïteit bedrijf’

‘Kwart retailers maakt zich geen zorgen over continuïteit bedrijf’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De continuïteit van een bedrijf is tijdens de coronacrisis des te belangrijker. Maar een kwart van de retailers maakt zich geen zorgen, zo blijkt uit een onderzoek van Orderchamp. Van de retailers die online actief zijn geeft dertig procent aan zich geen zorgen te maken.

Orderchamp deed onderzoek onder een kleine zevenhonderd fysieke en online retailers. Zo’n 71 procent van de retailers geeft aan meer te focussen op online retail. 83 procent van de ondervraagden, zowel fysieke als online retailers, geeft aan nog steeds actief te zijn ondanks de coronacrisis. Onder retailers die alleen fysieke winkels hebben ligt dit percentage lager, namelijk op 63 procent.

Tegenover het kwart van retailers dat zich geen zorgen maakt over de continuïteit, staat een vijfde van de ondervraagden die dit wel doet.Een op de vijf retailers uit het onderzoek geeft aan zich toch zorgen te maken. Bij fysieke retailers ligt dit percentage nog wat hoger, namelijk op 24 procent.

Joost Brugmans, CEO van Orderchamp: “Veel retailers spelen in op het, al dan niet online, aanbieden van populaire productcategorieën zoals woonaccessoires, verzorgingsmiddelen, speelgoed, wenskaarten, cadeaus en buitenproducten, zoals planten en bloemen. Daarnaast zien we dat retailers deze tijd benutten om taken op te pakken waar ze normaal de tijd niet voor hadden. Ze kijken bijvoorbeeld naar het algehele financiële plaatje en brengen de liquiditeit in kaart. Hierdoor kunnen ze te allen tijde weloverwogen beslissingen nemen.”

Coronavirus
Orderchamp