Lief!Lifestyle houdt maar een winkel over

Van de vijf winkels van Lief!Lifestyle blijft er maar één over. Alleen de conceptstore in Sliedrecht blijft open, de rest van de winkels wordt gesloten. Het sluiten van de winkels is onderdeel van de overnamedeal, dat is gesloten met Kanz Financial Holding.

Er werd slechts 1,4 miljoen euro neergeteld door de nieuwe eigenaar, laat curator Jeroen Princen in het faillissementsverslag weten. Zo’n 975.000 euro wordt er betaald voor de voorraad, daarnaast betaalt de eigenaar van Kids Fashion Group 200.000 euro voor de goodwill. Overige kostenposten zijn de webshop, inventaris, debiteurenportefeuille en IE-rechten. Een van de voorwaarden van de overname was dat vier winkels in Nederland en één in België gesloten zouden worden. Alleen de conceptstore in Sliedrecht blijft open, de overige panden sluiten hun deuren. De curator laat weten dat de sluitende winkels binnenkort worden leeggehaald.

Lief!Lifestyle was al twee jaar verlieslijdend; het merk was voor het faillissement zelf ook al bezig met het afstoten van detailhandelsactiviteiten. Oprichters John van den Herik en Yvonne Woudstra lieten eerder aan Retailnews weten: “Wij kunnen met het door ons opgezette licentiemodel hier naar verwachting een succesvol vervolg aan geven. We worden met een klein team verantwoordelijk voor onder meer het design en de branding van Lief!.” Zowel Van Herik als Woudstra blijft betrokken bij Lief!Lifestyle.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN