• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lingeriemerk La Perla gekocht door Sapinda Holding

Lingeriemerk La Perla gekocht door Sapinda Holding

Door AFP

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Italiaanse lingeriemerk La Perla is door het moederbedrijf Holding Pacific Global Management (PGM) voor een onbekend bedrag verkocht aan investeringsmaatschappij Sapinda. Dat hebben de twee groepen vandaag bekendgemaakt, zo meldt AFP.

La Perla leek in december 2017 nog beloofd aan de Chinese groep Fosun- die onlangs ook modehuis Lanvin heeft overgenomen. Fosun zat dertig dagen met Silvio Scaglia, eigenaar van het lingeriemerk, om tot een akkoord voor een meerderheidsbelang te komen. . Uiteindelijk werd er geen overeenstemming bereikt.

La Perla, opgericht in 1954 door Ada Masotti, is sinds 2013 in het bezit van Silvio Scaglia’s PGM-fonds. Scaglia kocht het noodlijdende La Perla destijds op een gerechtelijke veiling voor 69 miljoen euro.

Scaglia zegt in een verklaring over de verkoop aan de inversteringsmaatschappij Sapinda: "La Perla heeft de afgelopen jaren wereldwijde bekendheid verworven en zichzelf neergezet als succesvol luxemerk. We zijn blij dat Sapinda La Perla heeft gekocht omdat deze continuïteit kan geven aan onze strategische visie.”

Lars Windhorst, CEO van Sapinda, zegt al enige tijd op zoek te zijn naar een bedrijf, in deze sector, om in te investeren. In de verklaring zegt hij over de overname: “Silvio Scaglia en zijn team hebben uitstekend werk geleverd en hebben laten zien dat het bedrijf groeipotentieel heeft. We zijn er klaar voor om te investeren en de financiële situatie van het bedrijf verder te verbeteren.”

La Perla biedt werk aan meer dan 1500 mensen over de hele wereld en telt 150 winkels. (AFP)

Vertaling en bewerking vanuit het Frans: Marjolein Stormezand.

Beeld: La Perla

La Perla
Lars Windhorst
Sapinda Holding
Silvio Scaglia