• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Luxeconcern Richemont verkoopt lederwarenbedrijf Lancel

Luxeconcern Richemont verkoopt lederwarenbedrijf Lancel

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Zwitserse luxeconcern Compagnie Financière Richemont heeft zijn dochteronderneming Lancel, een Franse producent van luxe lederwaren, verkocht aan de Italiaanse lederwarengroep Piquadro SpA. Dit maakt het bedrijf kenbaar middels een persbericht. Richemont schrijft dat de transactie geen materiële impact heeft op de balans, kasstroom of resultaten voor het jaar eindigend op 31 maart 2019.

Richemont, het moederbedrijf van merken als Cartier, Montblanc, Chloé en Azzedine Alaïa, gaat in het persbericht niet in op de inhoud van de verkoop.

Lancel maakte deel uit van de divisie "Others" van Richemont, waar ook de (hand)tassen van Alfred Dunhill, Montblanc en Chloé onder vallen. De divisie is goed voor 17 procent van de totale omzet van de groep. Richemont probeerde Lancel in 2013, door toedoen van tegenvallende resultaten, al te verkopen, Het bedrijf slaagde er destijds niet in een koper aan te trekken en koos ervoor de onderneming te herstructureren. Het luxebedrijf verwierf Lancel voor het eerst in 1997 voor 270 miljoen euro en investeerde in de uitbreiding van het merk.

Voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2018 rapporteerde Richemont een omzet van 10979 miljoen euro, een bedrijfsresultaat van 1844 miljoen euro en een winst van 1221 miljoen euro.

Piquadro is een Italiaans lederwarenbedrijf gespecialiseerd in reisartikelen. Het bedrijf heeft een aanbod variërend van professionele tassen voor heren en dames tot bagage en kleine lederen items. Piquadro noteerde in 2017 een omzet van 75,9 miljoen euro en een winst van 3,4 miljoen euro.

Compagnie Financière Richemont
Lancel
Piquadro SpA
Richemont