• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Macintosh wilde inzetten op pre-packregeling

Macintosh wilde inzetten op pre-packregeling

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Voor de uitstel van betaling van Macintosh Retail Group heeft het bedrijf geprobeerd om een pre-packregeling te realiseren. Daarvoor wilde het in Maastricht gevestigde bedrijf zelfs halsoverkop verhuizen naar Den Bosch, maar dat lukte niet vanwege de aandeelhouders. Dat meldt NRC Handelsblad.

De rechtbank in Maastricht is een van de weinige rechtbanken die geen stille bewindvoerders toewijst. Bij zo’n woordvoerder is het voordeel dat er dan al voor het faillissement gewerkt kan worden aan een doorstart. Eerder maakten retailers als Marlies Dekkers, Neckermann en Schoenenreus ook al gebruik van de regeling. Dat wilde Macintosh ook graag, maar het is niet gelukt omdat de aandeelhouders toestemming moesten geven en dat kostte veel tijd. Nadat het personeel vorige week maandag uitbetaald was, bleef er geen geld meer over voor de productie van nieuwe collecties. Het bedrijf kon toen niet anders dan uitstel van betaling aanvragen.

Het ziet ernaar uit dat Macintosh in delen verkocht wordt aan retailpartijen, die al eerder dit jaar interesse toonden in delen van het bedrijf. Eerder wilde Macintosh dat niet, omdat het bedrijf dan zou achterblijven met de slechtste takken van het bedrijf, zoals Dolcis.

Lees ook:
‘Einde van Macintosch Retail Group nabij’
‘Tijdlijn - Na bijna twee eeuwen is het einde nabij voor Macintosch Retail Group’

Macintosh