Surseance van betaling voor Macintosh Retail

Macintosh Retail Group heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf vanmorgen in een persbericht bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de aanvraag later vandaag wordt goedgekeurd door de rechtbank van Maastricht. Macintosh kampt met een hoge schuld en dalende verkoopcijfers.

Het moederbedrijf van schoenenketens Brantano, Invito en Manfield staat in de etalage. Het bedrijf liet maandag weten in gesprek te zijn met verschillende partijen voor de overname van het concern dat 550 winkels telt.

Verkoop van het concern was volgens Macintosh gisteren de enige en laatste mogelijkheid om het bedrijf te redden. Vandaag ziet Macintosh geen andere uitweg dan uitstel van betaling aan te vragen. Als de surseance wordt toegekend zal het bedrijf, samen met de curator, verder onderzoeken of verkoop van - onderdelen - van de groep nog mogelijk is en in het belang van de aandeelhouders en werknemers van Macintosh.

"Uitstel van betaling helaas enige optie voor Macintosh"

CEO Kurt Staelens zegt in een reactie: "Dit is een buitengewoon teleurstellende situatie voor alle betrokkenen, maar vooral voor onze werknemers, leveranciers, banken en aandeelhouders, die het bedrijf in deze moeilijke tijden zijn blijven steunen. Ondanks de volledige inzet van alle betrokkenen is uitstel van betaling nu helaas de enige optie. We hopen dat belangrijke onderdelen van de Macintosh Retail Group via een verkoop of op een andere manier kunnen worden gered."

Surseance van betaling voor Macintosh Retail

De aandelenkoers van Macintosh Retail is sinds half oktober fors gedaald en maandag geëindigd op 0.17 eurocent.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN