• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Macintosh Retail Group zoekt koper

Macintosh Retail Group zoekt koper

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Macintosh is in gesprek met verschillende partijen, met de intentie het bedrijf te verkopen. Het bedrijf richt zich op dit moment alleen nog op de verkoop van schoenen, maar door de hoge schuld en de lage verkoopcijfers in de schoenenbranche, lijkt ook dit aan zijn einde te komen. Zoals het er nu naar uitziet is er nog maar één oplossing; Macintosh moet zijn laatste ondernemingen (ongeveer 550 winkels) verkopen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Het bedrijf heeft besloten om verschillende partijen inzage te geven in de boekhouding. Daarmee is de zoektocht naar een nieuwe strategie, die het bedrijf eerder in 2015 aankondigde, nu in zijn laatste fase beland.

Het gaat al lange tijd niet goed met het detailhandelconcern. In november en de eerste twee weken van december boekte Macintosh slechte resultaten. De aanhoudende laagconjunctuur heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf de afgelopen jaren verschillende bedrijfstakken moest verkopen. Daarnaast kreeg het bedrijf te maken met de veranderende behoeften van consumenten, meldt het Financieele Dagblad. Zij kopen hun producten steeds vaker bij andere aanbieders, zowel online als offline. Een voorbeeld hiervan is de Duitse webshop Zalando, die door hun online schoenenverkoop een groot concurrent werd van de Macintosh Group.

Macintosh in problemen door veranderende behoeften en concurrentie

Door de veranderende vraag en toename van concurrenten leed Macintosh steeds meer verliezen. In een poging om er bovenop te komen verkocht het bedrijf Britse schoenenketens, met de opbrengsten pasten zij de ‘ouderwetse’ formules aan.

Het bedrijf begon ooit als brede detailhandelgroep en was eigenaar van bel-, woon en schoenenwinkels. In de afgelopen jaren koos Macintosh voor één bedrijfstak, namelijk de verkoop van schoenen in Nederland en België. Dat leek zijn vruchten af te werpen, met betere omzetcijfers, maar vooralsnog is het niet voldoende om het bedrijf goed te kunnen voortzetten.

In 2014 volgde de de Vlaamse Kurt Staelens, CEO Frank de Moor op.

Beeld: Macintosh Retail Group


Macintosh
Macintosh Retail Group