• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Marc Bolland verdiende 17 miljoen pond bij M&S

Marc Bolland verdiende 17 miljoen pond bij M&S

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voormalig CEO van Marks & Spencer, Marc Bolland, zou tijdens zijn zes jaar aan het hoofd van de Britse retailer ruim 17 miljoen pond (21,7 miljoen euro) hebben verdiend. Verwacht wordt dat de retailer dit later deze week bekend zal maken, aldus This is Money.

Bolland stapte in januari van dit jaar op maar ontvangt dit jaar, tot na Kerstmis, nog ongeveer 1 miljoen pond. Details van zijn salaris en bonus zijn opgenomen in het jaarverslag dat deze week gepubliceerd wordt.

In zijn functie als CEO heeft Bolland de distributieketen van het bedrijf verbeterd. “Het werk van Bolland was cruciaal voor de modernisering van het bedrijf,” zei een ingewijde in een interview met This is Money.

De effecten van het goede werk dat Bolland verrichtte werken echter niet eeuwig door. Marks & Spencer worstelt al tijden met een dalende aandelenkoers. Vorige maand gaf Marks & Spencer een winstwaarschuwing af. Hoewel de levensmiddelendivisie het goed deed, werd duidelijk dat de mode- en woondivisie de zwakke schakel was. De nieuwe CEO Steve Rowe heeft beloofd hier verandering in te brengen, maar de markt heeft het twijfels. Zijn voorgangers maakten dezelfde beloftes.

Marc Bolland
Marks & Spencer