• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mart Visser beëindigt samenwerking V&D

Mart Visser beëindigt samenwerking V&D

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De samenwerking tussen V&D en Mart Visser is ten einde. De couturier heeft zelf de overeenkomst beëindigd. Hoewel het contract over de samenwerking tot juli 2016 zou duren, vond Visser het faillissement en het wisselende bestuur genoeg reden om te stoppen met de samenwerking.

De ontwerper verkocht zijn confectielijn al 5 jaar bij het warenhuis en de webshop van V&D. “Het plotselinge faillissement van het warenhuis en het steeds wisselende bestuur, 3 in 4,5 jaar tijd, heeft mij ertoe gezet om het proces te versnellen en op eigen kracht verder te gaan,” laat Mart Visser aan de Telegraaf weten. Hij heeft hard moeten vechten om zijn collecties in de winkels van V&D en Karstadt te houden, zegt hij. “Daarom heb ik besloten om zelf, zonder investeerder verder te gaan.”

De couturier laat weten dat hij 250.000 euro mis is gelopen door het faillissement van het warenhuis. “Voor de eerste keer in de 23 jaar dat ik mijn modehuis run, heb ik een boekjaar met een negatief saldo afgesloten. Dat raakt je.”

Na zijn keuze heeft hij in twee weken een team samengesteld om de webwinkel Martvisser.nl op te zetten, waar een nieuwe collectie verkocht zal worden. “De huidige collectie valt onder de V&D-inboedel en ligt onder curatele, daar kan ik naar fluiten. Gelukkig heb ik een groot netwerk en kon ik me beroepen op leveranciers, ateliers en agenten die me hebben geholpen,” aldus de couturier in de krant. Hij voert tevens gesprekken over mogelijke verkooppunten van zijn collectie.

De nieuwe collectie is vanaf 15 maart te koop via de webwinkel van Mart Visser.

Mart Visser
V&D