• Home
  • Nieuws
  • Business
  • McArthurGlen opent zevende Britse designer outlet

McArthurGlen opent zevende Britse designer outlet

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

McArthurGlen, Europees marktleider op het gebied van ontwikkeling en management van designer outlets, heeft een joint venture met U + I, Rioja Developments Limited, Aviva Investors en The Richardson Family aangekondigd. De bedrijven zullen samen een nieuw designer outlet ontwikkelen in Cannock, Engeland.

De outlet komt op zo’n dertig minuten van Birmingham te liggen, de grootste regionale stad van Engeland waar jaarlijks 39 miljoen bezoekers op afkomen. De winkelruimte heeft een totaaloppervlakte van 26.500 meter. Er wordt voor 160 miljoen pond (184 miljoen euro) geïnvesteerd.

Gary Bond, Joint Managing Director Development bij McArthurGlen laat via een persbericht aan FashionUnited weten: "We zijn verheugd het zesentwintigste outlet van de groep en onze zevende in het Verenigd Koninkrijk aan te kondigen. Wij kijken uit naar de samenwerking met onze joint venture-partners U + I, Aviva en de familie Richardson. Het nieuwe centrum maakt deel uit van onze ambitieuze uitbreidingsplannen met zo’n 150.000 m² nieuwe winkelruimte in de pijplijn.”

Het project zal worden ontwikkeld en gebouwd door McArthurGlen, U + I en Rioja Developments. Zodra het is voltooid, zal McArthurGlen de outlet beheren. De bouw van fase I start begin 2018. Fase I zal meer dan 80 winkels plus restaurants en cafés, een speeltuin voor kinderen en 1.400 parkeerplaatsen bevatten. Rond de lente van 2020 zal de outlet open gaan. Er wordt verwacht dat het winkelgebied duizend banen gaat opleveren.

Beeld: McArthurGlen designer outlet Cannock

Lees ook: Recordjaar voor de McArthurGlen Group

Designer Outlet
McArthurGlen