• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Recordjaar voor de McArthurGlen Group

Recordjaar voor de McArthurGlen Group

Door Marjolein Stormezand

17 nov 2017

McArthurGlengroup, eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van diverse toonaangevende designer outlets in Europa, waaronder Designeroutlet Roermond, rond een uitstekend jaar af. De groep maakte vandaag bekend dat de totale verkoop van de 24 outlets bij elkaar is gestegen naar 4,5 miljard euro. Dat is een half miljard meer dan in 2016.

In de afgelopen twaalf maanden heeft de McArthurGlen Group in het kader van hun ontwikkelings-, acquisitie- en uitbreidingsprogramma meer dan 85.000 vierkante meter winkelvloer aan hun portfolio toegevoegd. Deze nieuwe centra en uitbreidingen hebben 400 extra winkels opgeleverd. Er is een samenwerkingsverband aangegaan met 100 nieuwe merken en het bezoekersaantal is gestegen tot 90 miljoen. De outlets hebben bij elkaar 3000 banen gecreëerd. In totaal zijn er in de winkels 30.000 mensen werkzaam.

Julia Calabrese, CEO van McArthurGlen, laat in een persbericht weten : “Deze resultaten bewijzen dat onze strategie, het bieden van een eersteklas winkelpropositie én complete entertainmentervaring door onze hele portfolio heen aanslaat bij onze lokale en internationale klanten.”

Het was een recordjaar als het gaat om het aantal luxe-, premium en lifestyle merken dat voor het eerst een partnerschap aanging met McArthurGlen. Er zijn 100 nieuwe merken aan het portfolio van de Group toegevoegd, van Longchamp en Montblanc in Roermond tot Hotel Chocolat in Cheshire Oaks en Mr&Mrs in Serravalle.

Designer Outlet Roermond
Julia Calabrese
McArthurGlen Group