• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘McGregor maakt een doorstart onder FNG’

‘McGregor maakt een doorstart onder FNG’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse modeketen McGregor zou opnieuw een doorstart maken. Slechts enkele weken na het faillissement van doorstarter Doniger Fashion Group, meldt het Financieele Dagblad nu op basis van anonieme bronnen dat de curator serieuze gesprekken voert over een nieuwe doorstart.

Het Belgische FNG, het bedrijf dat eerder al retailers als Miss Etam en Brantano overnam, zou de enige overgebleven kandidaat zijn voor de overname. Het concern ontkent deze geruchten echter tegenover De Tijd. “FNG heeft geen bod uitgebracht en is dat in de huidige omstandigheden ook niet van plan. Ik heb zelfs het dossier niet ontvangen,” zegt FNG-CEO Dieter Penninckx tegen de krant.

Het zou de tweede doorstart in korte tijd zijn voor het moederbedrijf van McGregor, McGregor Fashion Group. Het bedrijf ging iets meer dan een jaar geleden failliet, waarna het al snel een doorstart maakte onder de naam Doniger Fashion Group. Begin deze maand viel het doek echter voor de groep, die toen beschikte over 75 winkels en zo’n 600 medewerkers.

FashionUnited heeft contact opgenomen met de curator van de failliete modeketen, maar deze was niet bereikbaar voor commentaar.

Het zou voor FNG geen onverwachte stap zijn om het bedrijf achter McGregor over te nemen. Het concern heeft de afgelopen tijd meerdere ketens in moeilijkheden overgenomen. Niet alleen Miss Etam, maar ook retailers als Promiss en Brantano kwamen in de portefeuille van FNG terecht. In het afgelopen halfjaar noteerde de groep een omzetstijging naar 228,3 miljoen euro.

Doniger Fashion Group
FNG
McGregor