• Home
  • Nieuws
  • Business
  • McGregor zoekt koper voor 45 Adamswear-winkels

McGregor zoekt koper voor 45 Adamswear-winkels

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Binnen zes tot twaalf maanden na de doorstart wil McGregor zijn 45 winkels van Adam Brandstore verkocht hebben. Voor de filialen van Gaastra en McGregor worden franchisenemers gezocht. Dat zegt de nieuwe CEO Joep van Straaten tegen Quote.

De garantie van behoud van 1.100 banen die eerder werd gegeven lijkt op lange termijn minder zeker. “Het is de bedoeling dat we binnen zes tot twaalf maanden een koper vinden voor de Adam-keten, en ook gaan we op zoek naar franchisers voor McGregor en Gaastra. De banen zijn dan in hun handen,” vertelt Van Straaten aan Quote.

De focus ligt op online verkoop en lean and mean worden, zegt de nieuwe CEO. Ook de naamsbekendheid moet vergroot worden met shop-in-shops. Vlak voor de surseance van betaling was de McGregor Group al bezig met een transformatieplan. Dat plan redde het uiteindelijk niet, omdat ‘het plan niet goed genoeg was’ volgens Van Straaten. “Dat was gefocust op 'buy and build', waarbij 40 winkels gesloten zouden worden én weer 40 nieuwe geopend,” zegt hij tegen Quote. Ook lag de focus niet genoeg op de online verkoop. “De balans tussen on- en offline was niet in balans, en het kostenplaatje te groot.”

Over het overnamebedrag wil de nieuwe CEO niets zeggen. Wel behouden de aandeelhouders (Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst, Ben Kolff en NIBC Bank, red.) een even groot belang bij de doorstart, en ook alle zekerheden blijven behouden. Armin Broger, die pas net CEO was van McGregor, zal niet meer betrokken zijn bij de doorstart. “Hij gaat iets anders doen. Hij heeft het bedrijf op een andere manier benaderd dan wij nu doen,” aldus Van Straaten.

McGregor Fashion Group vroeg vorige maand uitstel van betaling aan, vijf weken na het aantreden van de nieuwe directeur Armin Broger. Het modehuis moest voor elf van de vijftig bedrijfsonderdelen faillissement aanvragen. Op 15 juli werd bekend dat het bedrijf een doorstart maakt door twee (oud)managers van McGregor: Joep van Straaten en Kris van de Mierop. De overname wordt ondersteund door de aandeelhouders. CEO Joep van Straaten, die tot drie jaar geleden operationeel directeur was bij het bedrijf, heeft verklaard dat er binnen drie maanden meer bekend zal worden gemaakt over de nieuwe plannen en de strategie.

Beeld: McGregor

McGregor