• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Meer pakketjes op tijd bezorgd in december

Meer pakketjes op tijd bezorgd in december

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nederlandse webshops en pakketbezorgers hebben in december 2014 meer bestellingen op tijd kunnen bezorgen dan in december 2013. Een positief gegeven, maar niet geheel aan de webwinkels toe te schrijven. Met name de bezorging rond kerst is een stuk beter verlopen dan in 2013 het geval was, terwijl deze verbetering rond Sinterklaas niet te zien is. Dat blijkt uit onderzoek van Q&A Research & Consultancy. Ruim 5000 Nederlandse consumenten hebben aan het onderzoek, dat in de afgelopen week is uitgevoerd, deelgenomen.

In 2013 viel kerst op woensdag en donderdag en omdat consumenten vaak op het laatste moment nog inkopen doen, hadden webwinkels één dag de tijd om de bestellingen van maandag te verwerken. Het afgelopen jaar vielen de kerstdagen op donderdag en vrijdag en hierdoor hadden de webwinkels in feite één dag extra om bestellingen te verwerken.

Van alle consumenten die aan het onderzoek hebben meegewerkt geeft 26 procent aan geen online aankopen te durven doen rondom de feestdagen, omdat ze bang zijn dat het niet op tijd wordt bezorgd. Blijkbaar is het imago van de service in het algemeen dus nog niet om over naar huis te schrijven. Naar schatting hadden in 2014 zo’n 475.000 consumenten last van een te late bezorging. Een jaar eerder was dat rond de 550.000.

Kerst