• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Meerderheidsbelang Fosun International in Lanvin bevestigd

Meerderheidsbelang Fosun International in Lanvin bevestigd

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Fosun International heeft een meerderheidsbelang genomen in modehuis Lanvin. Dit meldt nieuwsbureau AFP nadat vorige week al verschillende media het nieuws naar buiten brachten op basis van bronnen ‘dichtbij de kwestie’. Nu hebben beiden bedrijven het nieuws bevestigd.

Hoe groot het meerderheidsbelang van de Chinese investeringsmaatschappij is, is niet bekend. Ook wordt er in het bericht geen financiële informatie over de overeenkomst gegeven. Eerdere berichten hintte nog op een investering van 100 miljoen.

“Lanvin voegt een luxe onderdeel toe aan de modegroep van Fosun. Nu China de stuwende kracht wordt van de wereldwijde luxe markt, hebben we er vertrouwen in dat Fosun van grote waarde kan zijn voor Lanvin met onze wereldwijde bronnen en expertise, terwijl we compleet toegewijd zijn aan Lanvin’s hoge luxe positionering en de exceptionele kwaliteit van producten, gemaakt in Frankrijk en Italië,” aldus Joann Cheng, CFO van Fosun International tegen WWD.

“Fosun’s begrip van het merk en de sterke geschiedenis in de Europese en wereldwijde markt, inclusief hun succesvolle partnerschappen en transformatie strategieën met Club Med, Tom Tailor en vele anderen, laten ons geloven dat Fosun de juiste partner is op de lange termijn,” aldus Nicolas Druz, CEO van Lanvin tegen WWD.

Beeld: Lanvin facebook
Fosun International
Lanvin