Nu 2018 op zijn einde is gelopen, kan de balans worden opgemaakt. Uit cijfers van bedrijfsinformatiespecalist Graydon blijkt dat in het jaar minder bedrijven failliet zijn gegaan. Voor het eerst in een decennium kwam het aantal faillissementen in een jaar onder de 4000 uit. In totaal gingen 3775 bedrijven failliet, een daling van 6,8 procent.

De meeste faillissementen zijn aangevraagd in de groot- en detailhandel. Dit was de voorgaande jaren ook het geval. 873 bedrijven in deze sector zijn in 2018 failliet verklaard aldus Graydon. Het afgelopen jaar gingen onder andere Supertrash, Men at Work en Lakeside failliet. De meeste faillissementen in het jaar werden uitgesproken in het eerste kwartaal, daarna lag het aantal stabiel per kwartaal.

Graydon verwacht voor 2019 dat de dalende trend in het aantal faillissementen doorzet. Echter zal de trend wel afvlakken. “De voorlopige bodem lijkt in 2019 in zicht,” aldus Graydon in het persbericht. Het bedrijf maakt deze inschatting door tekenen van afnemende economische groei en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. De Nederlandse economie groeit de komende twee jaar naar verwachting met twee procent, aldus ABN Amro.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN