• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Miss Etam officieel failliet

Miss Etam officieel failliet

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het nieuws zat er al aan te komen nadat het Nederlandse modebedrijf op 9 april uitstel van betaling aanvroeg: de Etam Groep Retail, het moederbedrijf van modeketens Miss Etam en Promiss, is failliet verklaard.

De inmiddels lopende onderhandelingen over een doorstart van het modebedrijf gaan door. De winkels van Miss Etam en Promiss blijven daarom voorlopig open, net als de webshop, outletwinkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor.

Pierre van Voorst en Martijn Vermeeren, twee weken geleden aangesteld als bewindvoerders, zijn nu benoemd als curator. De twee mannen denken binnen enkele weken een doorstart te realiseren voor de Etam Groep. Gisteren hebben meerdere partijen volgens de curatoren een overnamebod ingediend. Deze week volgen de onderhandelingen.

Faillissement Miss Etam en Promiss onvermijdelijk

Leveranciers van Miss Etam en Promiss kunnen hun vordering op het failliete bedrijf indienen bij de curatoren, via Crediteurenlijst.nl. Ook crediteuren die zich al hebben gemeld toen de Etam Groep uitstel van betaling aanvroeg, moeten hun vordering kenbaar maken bij de curatoren. De rechtbank Den Haag heeft wel een afkoelingsperiode van twee maanden afgekondigd. Dit betekent dat leveranciers de komende tijd hun eventuele rechten op de inboedel niet kunnen uitoefenen.

De curatoren hebben de arbeidsovereenkomsten met alle medewerkers opgezegd. Gedurende de opzegtermijn van maximaal zes weken blijven de medewerkers in dienst en aan het werk voor de Etam Groep. Zij krijgen hun salaris en vakantiegeld over deze resterende periode betaald via de UWV loongarantieregeling.

Deze week onderhandelingen doorstart Etam Groep

In een persbericht laat het bedrijf weten dat een faillissement onvermijdelijk bleek toen duidelijk werd dat Etam na een surseanceperiode haar schuldeisers niet zou kunnen betalen. De directie en bewindvoerders waren toen wettelijk verplicht om de rechtbank te vragen de surseance om te zetten in een faillissement.

etam groep
Miss Etam
Promiss