• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mode en lifestyle recruitment bureau Fashion Solution overgenomen

Mode en lifestyle recruitment bureau Fashion Solution overgenomen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

Fashion Solution, het mode recruitment bureau, is op 1 februari overgenomen. Het bedrijf is overgegaan van oprichter Francina van den Berg en René van der Toolen naar Peter de Kok, zo bevestigt Francina van den Berg telefonisch aan FashionUnited.

“Het was tijd voor iets nieuws,” vertelt Van den Berg na de vraag hoe de overname tot stand is gekomen. Van der Toolen en zij hebben Fashion Solution eenentwintig jaar gerund en nu was het tijd voor een nieuw avontuur. Peter de Kok heeft het bedrijf gekocht, maar is zeker geen onbekende. De Kok werkt al langere tijd bij Fashion Solution als bedrijfsleider en is onderdeel van het managementteam.

Van den Berg en Van der Toolen gaan beiden verder met een nieuw bedrijf. Van den Berg begeleidt met Master Your Business Moves ondernemers en Van der Toolen gaat verder in de vastgoedontwikkeling. Compleet afscheid nemen van Fashion Solution doet Van den Berg echter nog niet, ze blijft aan als adviseur voor De Kok.

Peter de Kok nieuwe eigenaar van recruitmentbureau Fashion Solution

De Kok zal het recruitmentbureau verder zetten op dezelfde voet. “René en ik hebben in 2017 samen de hele interne organisatie veranderd. Er staat nu een totaal andere organisatie dan dat er ooit stond. Met die nieuwe businesscase gaat Peter verder,” aldus Van den Berg. “Natuurlijk gaat Peter dingen doen die hij leuk of spannend vindt en die bij zijn visie passen, maar ik voorzie geen grote veranderingen.”

“De verkoop is een mooi moment. Ik vind het heel fijn dat het concept en het bedrijf door blijft gaan,” vertelt Van den Berg. “We helpen honderden mensen en honderden bedrijven en het is een kroon op mijn werk dat iemand anders dat nu ook gaat doen.”

Van den Berg startte in 1998 het bedrijf om opdrachtgevers en geschikte kandidaten in de mode en lifestyle met elkaar te verbinden. Sindsdien heeft Fashion Solution een database van meer dan 40.000 kandidaten opgebouwd en werkt het samen met meer dan 5.000 modebedrijven.

Lees ook het interview met Francina van den Berg uit 2016: Matchmakers in de mode

Beeld: Francina van den Berg, vlnr: Peter de Kok, Francina van den Berg en René van der Toolen

fashion recruiters
fashion solution
francina van den berg
Master Your Business Moves
peter de kok
René van der toolen
Scroll down to read more