• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modegroep Coach verandert naam naar Tapestry Inc.

Modegroep Coach verandert naam naar Tapestry Inc.

Door Caitlyn Terra

12 okt. 2017

Business

Coach Inc neemt afscheid van haar naam. De modegroep heeft aangekondigd vanaf 31 oktober verder te gaan onder de naam Tapestry Inc.

“Drie jaar geleden hebben we onze visie gepresenteerd dat we Coach willen transformeren en hebben we onze intentie duidelijk gemaakt dat we verder wilden groeien dan alleen het Coach merk. Door de uitvoering van ons strategische plan en de aankopen van Stuart Weitzman in 2015 en Kate Spade hebben we deze doelen gerealiseerd,” aldus CEO van de groep Victor Luis. “We zijn nu op een belangrijk moment beland, nu we zijn getransformeerd van een mono-brand retailer naar een huis van emotionele, gewilde merken die ons een sterke operationele fundering geven. Elk van onze merken heeft een unieke positie, voldoen aan een verschillende vraag [van consumenten, red.] en emotionele behoeftes binnen de groeiende premium markt.”

De keuze voor de naam Tapestry wordt ook nog toegelicht door Luis: “We zochten naar een naam om onze waarden te reflecteren maar ook de culturele diversiteit van onze mensen en merken uit te drukken. In Tapestry vonden we een naam die creativiteit, ambacht, authenticiteit uitdrukt." Zo is de naam symbolisch voor de verschillende draden die samen één geheel vormen, waar de draden voor de merken in het portfolio staan, aldus Luis tegen New York Times.

Coach Inc wordt Tapestry Inc

Na de bekendmaking van de naamsverandering daalde de waarde van de aandelen met 3 procent. Analisten linken dit echter aan externe factoren en niet aan de naamsverandering. Ook de reacties op de naam Tapestry waren op social media niet mild. Zo schreef Andrea Wasserman, voormalig directielid bij Nordstrom en Hudson’s Bay: “Dit is bizarre en een verandering van de strategie. Ik ben heel benieuwd naar de logica.”

Echter bestaat er onder de reacties nog wel verwarring over Coach Inc en het merk Coach. Coach Inc is namelijk het moederbedrijf van de modemerken Coach, Kate Spade New York en Stuart Weitzman. Het modemerk Coach zal gewoon dezelfde naam blijven voeren, maar dat lijken mensen op social media niet altijd door te hebben.

Coach Inc behaalde afgelopen boekjaar een omzet van 3,82 miljard euro, nagenoeg dezelfde omzet als het voorgaande jaar. De winst zag het bedrijf licht toenemen naar 2,62 miljard euro.

Beeld: Tapestry website

COACH
TAPESTRY