• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modegroep FNG haalt op Brusselse beurs 60 miljoen kapitaal op

Modegroep FNG haalt op Brusselse beurs 60 miljoen kapitaal op

Door Marjolein Stormezand

9 jul 2018

Modegroep FNG heeft middels een persbericht aangekondigd dat de realisatie van de eerder aangekondigde voorwaardelijke kapitaalverhoging in het kader van het toegestaan kapitaal vandaag is vastgesteld. In plaats van de beoogde 95 miljoen euro haalde het bedrijf door de beursnotering in België afgerond naar boven 60 miljoen euro op.

Enkele weken geleden werd bekend dat het Belgische FNG, de groep achter modemerken als Brantano, Expresso, CKS en Claudia Sträter zijn rentree op de Belgische beurs maakt. Tot 5 juli hadden zowel institutionele als particuliere beleggers de kans om in te tekenen op een nieuwe aandelenronde van FNG. De opbrengst van de aandelenuitgifte dient ter ondersteuning van de ambitieuze groeistrategie van de modegroep.

FNG meldt in het persbericht dat in totaal 2,22 miljoen aandelen zijn uitgegeven. De totale uitgiftepremie van 59.783.155,32 euro (waarvan 56.594.239,04 euro door inbreng in geld en 3.188.916,28 euro door inbreng in natura) werd geboekt op een onbeschikbare reserverekening. 70.517 van de meer dan 2,2 miljoen aandelen gingen naar particuliere beleggers.

Eind juni meldde FNG dat het maximaal 2,69 miljoen nieuwe aandelen van 26,25 à 29,75 euro per aandeel wilde uitgeven. Dit zou het modeconcern 95 miljoen euro opleveren. Volgens de Belgische nieuwssite De Tijd kon dit stijgen tot 109 miljoen euro na de activering van de verhogingsoptie bij een voldoende grote vraag.

FNG-CEO Dieter Penninckx is ondanks de lagere opbrengst toch tevreden, zo verklaart hij tegenover De Tijd: “De voorbereidingen voor de verplaatsing van onze zetel van Nederland naar België hebben meer tijd gevergd dan gedacht. Dat heeft ons een aantal weken extra gekost. Daardoor zijn we op het einde van het investeringsseizoen beland. Bovendien is het beursklimaat niet zo goed. Als we wat vroeger in actie hadden kunnen komen, hadden we 20 miljoen euro meer kunnen plaatsen. Maar we hebben genoeg om de 50 miljoen euro voor de versnelde uitvoering van het businessplan voor Brantano te financieren en dat was de eerste doelstelling van de operatie," aldus Penninckx tegenover de Belgische krant.

FNG is al twee jaar actief op de Amsterdamse beurs, door een omgekeerde overname van de Nederlandse R&S Retail Group. De groep heeft Brantano, Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Superstar in het portfolio. De nieuw uitgegeven aandelen noteren vanaf vandaag, bij opening van de beurs, op Euronext Amsterdam en Euronext Brussels onder het onder het symbool “FNG” met ISIN code BE0974332646.

Brantano
Euronext Brussel
FNG