• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Lacoste wil The Kooples kopen

Moederbedrijf Lacoste wil The Kooples kopen

Door Caitlyn Terra

21 mrt. 2019

Business |UPDATE

The Kooples wisselt wellicht van handen.

Update 14.30 uur, van onze Britse correspondent Danielle-Wightman Stone:
De Zwiterse retailgroep Maus Frères heeft bevestigd dat het 'exclusieve gesprekken voert' om het modemerk The Kooples te kopen.

In een officiële verklaring laat Maus Frères weten dat het in gesprek is met de aandeelhouders van The Kooples. Het bedrijf wil het merk bij 'International Brands' divisie van Maus Freres te voegen; deze afdeling, geleid door Thierry Guibert, omvat Lacoste, Gant, Aigle en Tecnifibre. Indien succesvol, zou de transactie de eerste helft van 2019 nog kunnen worden afgerond, zo meldt de Zwitserse groep.

"We hebben ons de laatste jaren gericht op het versterken en aanzienlijk uitbreiden van onze bestaande merken. The Kooples zou met zijn mode 'urban/rock' positionering in het betaalbare luxesegment een perfecte aanvulling zijn op het portfolio," verklaart bestuursvoorzitter van Maus Frères, Didier Maus, in het bericht. Het dames- en herenmerk heeft volgens hem een unieke potentie.

Maus Frères in gesprek voor overname The Kooples

The Kooples werd in 2008 opgericht door drie broers, Alexandre, Laurent en Raphaël Elicha. Het dames- en herenmodemerk rapporteerde in 2018 een omzet van 227 miljoen euro. Het bedrijf is actief in 32 landen. The Kooples heeft 334 verkooppunten, vooral in Europa en de Verenigde Staten, alsmede online.

Foto:Eigendom The Kooples