• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Miss Etam gaat naar de beurs

Moederbedrijf Miss Etam gaat naar de beurs

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

R&S Finance, het moederbedrijf van de Nederlandse modeketen Miss Etam, gaat naar de beurs. Dico International heeft namelijk bekendgemaakt dat het R&S Finance heeft overgenomen van de huidige eigenaar FIPH BV.

Moederbedrijf Miss Etam wordt beursgenoteerd

Het beursgenoteerde vennootschap Dico zal na de overname van het moederbedrijf van Miss Etam R&S Retail Group heten. De beursnotering verloopt volgens een zogeheten reverse listing, waarbij een lege beurshuls wordt gevuld met activiteiten. Dico International zal 10 miljoen nieuwe aandelen gaan uitgeven tegen een aandelenprijs van 1,60 euro per aandeel. De waarde van R&S Finance wordt dan ook geschat op 16 miljoen euro. Onder de nieuwe naam R&S Retail Group zal het bedrijf zich in de toekomst richten op het overnemen van meer retail- en modeketens. Volgens een persbericht zal de nadruk vooral liggen op het realiseren van een omnichannel ervaring.

R&S Retail heeft als doel het behalen van een omzet van 120 miljoen euro in 2017. Ook hoopt het bedrijf in dit jaar een EBITDA (inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen opactiva en afschrijvingen op leningen en goodwill) niveau te hebben van 5 procent. Volgens Dico biedt de overname van het moederbedrijf van Miss Etam het bedrijf de kans om kapitaal aan te trekken dat kan worden gebruikt om verdere groei van de groep te realiseren. Daarnaast kunnen ook de aandelen worden gebruikt om toekomstige acquisities mee te betalen.

Na doorstart ging Miss Etam verder met 99 winkels

In april 2015 werd de Etam Group failliet verklaard en een maand later maakte het bedrijf een doorstart onder R&S Finance. Voordat het bedrijf faillissement aanvroeg, telde de keten 140 winkels van Miss Etam en 60 winkels van Promiss. Eind oktober maakte het bedrijf bekend dat het met 99 winkels zou verdergaan.

Op 29 december 2015 zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) worden gehouden, Tijdens deze vergadering zal Dico International onder andere toelichting verschaffen omtrent de naamswijziging van de groep en de wijzigingen in de Raad van Bestuur.

dico
Miss Etam
Promiss
r&s finance
R&S Retail Group