• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moet Hudson’s Bay weg uit Nederland?

Moet Hudson’s Bay weg uit Nederland?

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een paar weken voor de opening van de eerste Hudson’s Bay vestiging in Nederland, eist een van de investeerders van de Canadese keten nu dat het bedrijf zich terugtrekt uit Europa, meldt Reuters.

De investeerder in kwestie is Land and Buildings dat in handen is van Jonathan Litt. Land and Buildings heeft 4,3 procent van de aandelen in handen van Hudson’s Bay. Begin deze week heeft de investeerder de eis gesteld dat het Saks 5th Off-merk van de keten verkocht wordt, het bedrijf zich terugtrekt uit Europa en de winkelactiviteiten inkrimpt. Door dit te doen zouden de aandelen van Hudson’s Bay meer waarde krijgen, meent de investeerder. Mocht Hudson’s Bay niet aan de eisen voldoen, dan dreigt Litt met juridische stappen en het vertrek van verschillende bestuursleden. Aandeelhouders hebben over het algemeen stemrecht als het aankomt op de invulling van het bestuur.

Hudson’s Bay blijft inzetten op Europa ondanks eis terugtrekking investeerder

In reactie op de eis van de investeerder reageert CEO Jerry Storch dat de toewijding aan de Europese markt en de investeringen in dit gebied ‘sterker dan ooit is’. “Terwijl de marktomstandigheden uitdagend zijn voor textiel en warenhuizen wereldwijd en op het eerste gezicht de zaken langzamer gaan dan we hadden gehoopt, hebben we een visie voor de lange termijn.” Een woordvoerder vertelt FashionUnited NL dat de uitspraak van Hudson’s Bay CEO over de Europese markt ook van toepassing is voor Nederland. De opening van de Nederlandse filialen staan dan ook nog steeds gepland.

In april maakte het bedrijf nog bekend 425 miljoen dollar te investeren in Europa. Zo investeert Hudson’s Bay nu in het Galeria Kaufhof in Duitsland, maar is het bedrijf ook bezig met de opening van 10 Hudson’s Bay filialen in Nederland. Een deel van de panden waar het bedrijf zich vestigt zijn voormalige V&D-panden. De Canadese keten is zelfs een samenwerking aangegaan met La Place, de restaurantketen die eerst in alle V&D-filialen huisde. Het Canadese bedrijf opent ook nog minstens één filiaal van het Saks 5th Off merk in 2018.

Beeld: Rijnboutt / Hudson’s Bay

Hudson's Bay
saks 5th off