• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijke doorstart voor Granny’s Finest

Mogelijke doorstart voor Granny’s Finest

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De curator van Granny’s finest probeert een doorstart voor het merk te realiseren, zo blijkt uit documenten op failissementsdossier.nl. De curator schrijft in het faillissementsdossier dat verschillende geïnteresseerden zich hebben gemeld.

Vorige maand viel het doek voor Granny’s Finest B.V. ’door het seizoensgebonden winterse karakter van het product, de hoge logistieke kosten en het handwerk wat zorgt voor een relatief langzaam productieproces’, zo blijkt nu uit het verslag van de curator.

Uit het verslag blijkt ook dat Granny’s Finest drie van de afgelopen vier jaar verlies leed. Alleen in 2015 rapporteerde het bedrijf 86.000 euro winst. In 2017 was het verlies met 206.760 euro het grootst. Dit jaar schreef Granny’s Finest een verlies van 85.178 euro.

Het bedrijf werd in 2011 opgestart als project in de Rotterdamse wijk Ommoord. Jongeren en ouderen werden samengebracht om te werken aan het ontwerp en de productie van handgebreide accessoires zoals mutsen, sjaals, wanten en tassen. Het project wilde eenzaamheid onder ouderen tegengaan en creatief talent een podium geven. Bij de producten was altijd te vinden welke ‘oma’ het item had gemaakt, de klant kreeg hierdoor de mogelijkheid om een bedankje te schrijven aan ‘hun oma’.

De afgelopen jaren werden meerdere handwerkclubs geopend in het hele land en werden de producten ook bij De Bijenkorf verkocht. Volgens de website zijn er op dit moment 48 clubs en waren er 22 in oprichting. In totaal werkten 867 'oma's' mee aan het succes van het merk. Granny’s Finest had voor een korte tijd een eigen winkel in Rotterdam, maar ten tijde van het faillissement was deze alweer gesloten.

Beeld: Granny's Finest Facebook

Granny's Finest