Granny’s Finest failliet verklaard

Het doek is gevallen voor Granny’s Finest B.V., zo blijkt uit documenten op failissementsdossier.nl. Eerder in juni werd door verschillende media bericht dat het sociale breibedrijf zelf het faillissement had aangevraagd. Dit is nu uitgesproken door de rechtbank van Rotterdam.

De eerdere berichten berustten op het bericht vanuit het bedrijf zelf aan de breiers dat in handen was van onder andere het Algemeen Dagblad. In het bericht werd verteld dat het niet haalbaar was om door te gaan. De materiaalkosten zijn hoog, evenals de kosten van het rondbrengen van de wol bij de verschillende breiclubs en het ophalen van de mutsen en sjaals. Ook werd er alleen omzet behaald in de winter, aldus het bericht aan de breiers eerder deze maand volgens verschillende media.

Faillissement voor Granny’s Finest

Het bedrijf werd in 2011 opgestart als project in de Rotterdamse wijk Ommoord. Jongeren en ouderen werden samengebracht om te werken aan het ontwerp en de productie van handgebreide accessoires zoals mutsen, sjaals, wanten en tassen. Het project wilde eenzaamheid onder ouderen tegengaan en creatief talent een podium geven. Bij de producten was altijd te vinden welke ‘oma’ het item had gemaakt, de klant kreeg hierdoor de mogelijkheid om een bedankje te schrijven aan ‘hun oma’.

De afgelopen jaren werden meerdere handwerkclubs geopend in het hele land en werden de producten ook bij De Bijenkorf verkocht. Volgens de website zijn er op dit moment 48 clubs en waren er 22 in oprichting. In totaal werkten 867 'oma's' mee aan het succes van het merk. Granny’s Finest had voor een korte tijd een eigen winkel in Rotterdam, maar ten tijde van het faillissement was deze alweer gesloten.

Beeld: Granny's Finest Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN