Moncler behaalt omzetstijging van 20 procent in het eerste kwartaal van 2018

In het eerste kwartaal van 2018 boekte de Italiaanse modegroep Moncler S.P.A. een omzet van 332 miljoen euro, een stijging van 20 procent ten opzichte van 276,2 miljoen euro in het eerste kwartaal in 2017. Dit rapporteert het bedrijf in het nieuwste financiële verslag.

"Het eerste kwartaal van 2018 markeerde een fundamentele stap voorwaarts in de ontwikkeling van de groep. Dit is niet alleen te danken aan de positieve resultaten, maar ook aan de Moncler Genius-projectpresentatie die plaatsvond op 20 februari - een ‘creative hub’ dat de ziel van Moncler opnieuw heeft gedefinieerd door verder te kijken dan het lanceren van seizoenscollecties. Elke collectie wordt nu maandelijks uitgerold, startende vanaf 14 juni 2018 met Moncler Fragment Hiroshi Fujiwara", zegt Remo Ruffini, Monclers voorzitter en CEO over de positieve resultaten in het persbericht.

Tweecijferige groei alle regio’s Moncler

Moncler behaalde een tweecijferige omzetgroei in alle regio's waar de groep actief is. In het thuisland Italië steeg de omzet aangedreven door de retailverkoop 10 procent naar 43,3 miljoen. In Europa, het Midden Oosten en Afrika groeide de omzet bij gelijkblijvende wisselkoersen 18 procent naar 96,6 miljoen euro, waarvan Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland aanzienlijk bijdroegen aan de resultaten van de groep. In Azië en de rest van de wereld stegen de opbrengsten met 39 procent bij gelijkblijvende wisselkoersen naar 146,4 miljoen euro. Het Chinese vasteland en Hong Kong presteerden een grotere groei dan de gehele regio. In Noord- en Zuid-Amerika stegen de opbrengsten door de verbetering van de distributiekanalen in de Verenigde Staten en Canada met 34 procent bij gelijkblijvende wisselkoersen naar 45,8 miljoen euro.

De inkomsten uit de retailverkoop bedroeg 256,2 miljoen euro, een stijging van 35 procent bij constante wisselkoersen. De groothandelsactiviteiten leverden een omzet van 75,8 miljoen euro op dankzij een groei van 9 procent.

 

 

Beeld: via website Moncler

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN