• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘MS Mode kwam 7 miljoen euro tekort’

‘MS Mode kwam 7 miljoen euro tekort’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Er was op korte termijn 7 miljoen euro nodig om MS Mode te redden. Maar niemand wilde dat bedrag financieren, en daarom moest het modebedrijf uitstel van betaling aanvragen. Dat zeggen ingewijden tegen NRC.

De Rabobank, de huisbank van MS Mode, had al 30 miljoen euro in het bedrijf gestoken en vond het risico te groot. De aandeelhouders wilden het ook niet betalen, omdat er al duidelijk was dat het niet bij die 7 miljoen zou blijven.

De aandeelhouders zijn de kinderen van Roland Kahn en diens zakenpartner, maar volgens de ingewijden heeft Roland Kahn zelf nog de touwtjes in handen. Hij zou de afgelopen tijd al zijn bijgesprongen met tijdelijke leningen, ‘vele miljoenen’ volgens de ingewijden. Er zou ook al naar een koper voor MS Mode worden gezocht. Bronnen melden dat de Coolcat-oprichter het bedrijf zelf zou willen doorstarten. Kahn wilde daar tegenover de media nog niet op reageren.

De omzet van MS Mode steeg ieder jaar, maar winst en verlies wisselden elkaar in de afgelopen jaren af. Het modebedrijf zou in de problemen zijn gekomen door tegenvallende resultaten in Nederland en Frankrijk. Ook de recentelijke terroristische aanslagen speelden daarbij een rol; consumenten zagen een middagje shoppingmall niet meer zo zitten. Ook de sterke dollar en de warme winter speelden het modebedrijf parten.

Vorige week kreeg MS Mode uitstel van betaling. “Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten,” zei MS Mode. “Deze beslissing heeft vooralsnog geen gevolgen voor de werkmaatschappijen buiten Nederland.” Alle winkels en de webshop blijven voorlopig open. Er werd al langer gewerkt aan een doorstart; in de periode voor de surseance zijn er al diverse gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen om MS Mode (of onderdelen) over te nemen. De gesprekken zullen ook na de uitstel van betaling worden voortgezet.

Beeld: Facebook MS Mode

MS Mode