• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Na gemengd Q2 stelt Under Armour verwachtingen bij

Na gemengd Q2 stelt Under Armour verwachtingen bij

Door Wendela van den Broek

30 jul. 2019

Business

Under Armour rapporteerde voor het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een omzetstijging van 1 procent naar 1.192 miljoen dollar (1.071 miljoen euro). Analisten hadden 1.199 miljoen dollar verwacht. Daarentegen overtrof het verlies per aandeel van 4 cent met 1 dollarcent de verwachtingen van analisten, meldt Business Insider.

Het Amerikaanse sportmodebedrijf stelde tevens de Noord-Amerikaanse omzetverwachtingen voor het boekjaar naar beneden bij. Na een veelbelovend eerste kwartaal, toen het bedrijf de verwachtingen opschroefde, liet het nu weten een lichte omzetdaling te verwachten in de regio. Als gevolg daalde de koers op dinsdagochtend met 16 procent alvorens zich licht te herstellen.

Zware concurrentie van grote namen

Under Armour kampt in de Amerikaanse thuismarkt met concurrentie van grote namen als Nike en Adidas. Het bedrijf heeft daarom ook flink moeten stunten om overbodige voorraad van de hand te doen, en kon deze met 26 procent verminderen. Toch drukte dit de winst, hoewel het bedrijf het nettoverlies dit jaar wist terug te brengen. Deze liep terug van 95,5 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar naar 17,3 miljoen dollar.

Under Armour zei dat de kledingomzet met 1,1 procent was gedaald, terwijl de schoenenomzet met 4,7 procent steeg. In Noord-Amerika daalde de omzet met 3,2 procent, terwijl deze in het buitenland met 12 procent toenam. De omzet buiten Amerika vertegenwoordigt nu 28 procent van de totaalomzet.

In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika steeg de omzet met 6 procent, en groeide deze met 23 procent in het Asia-Pacific gebied. In Zuid-Amerika daalde de omzet eveneens met 3 procent.

Verwachtingen voor lopend boekjaar

Under Armour verwacht een omzetgroei van 3 tot 4 procent als gevolg van de daling in Noord-Amerika. Voor het buitenland voorspelt het bedrijf een lage tweecijferige groei. De winst per aandeel wordt geschat op 33 tot 34 cent, inclusief het negatieve effect van het minderheidsbelang van het bedrijf in zijn Japanse licentiehouder. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 35 cent.

Foto: Under Armour website