• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Nederlandse divisie Karen Millen failliet’

‘Nederlandse divisie Karen Millen failliet’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse divisie van het Britse modebedrijf Karen Millen is failliet. Dat heeft curator Jos Borsboom bevestigd tegenover RTL Z, schrijft de zender in een nieuwsartikel op zijn website.

Het faillissement zou het gevolg zijn van problemen bij het Britse moederbedrijf. Daarop zou de eigenaar de activiteiten van de Nederlandse tak hebben stopgezet, aldus RTL Z op basis van Borsboom’s uitspraken. Volgens Borsboom is de kans op een doorstart niet groot, omdat “de inkoop en productie van Karen Millen is gestopt”.

Momenteel beschikt Karen Millen in Nederland over tachtig werknemers, onder andere in een eigen winkel in Den Haag en shop-in-shops bij De Bijenkorf. Karen Millen werd in 1981 opgericht door de gelijknamige Britse ontwerpster. Eerder dit jaar leek de IJslandse eigenaar Kaupthing Bank al van Karen Millen af te willen, aangezien het merk verliezen leed als gevolg van zwakke verkopen.

Boohoo Group PLC nam begin augustus de online zaken en rechten van het intellectuele eigendom van Karen Millen (en Coast) over van de curatoren van Karen Millen Fashions Limited en Karen Millen Retail Limited.

Karen Millen
karin millen nederland